Hoe bereid je een verhuizing goed voor?

Men zegt weleens eens. “Een goede voorbereiding is het halve werk.”

Dat geldt zeker voor een aankomende verhuizing. Nadat de verhuisdatum is vastgelegd en alle administratieve zaken als adreswijzigingen zijn verstuurd, gaat het grote inpakken gebeuren. Wanneer je dit op de juiste manier doet scheelt het ontzettend veel werk en tijd.

Opruimen
Begin altijd met maken van schifting in spullen, alles wat je niet meer gebruikt en afscheid van kan nemen. Doe dit weg. Je kan het weggegeven, naar de kringloop brengen of op marktplaats zetten. Het handigste is als je deze spullen in een aparte ruimte zet, hierdoor krijg je een beter overzicht. Een opgeruimd en leeg huis geeft veel rust. Kan je geen afscheid nemen van je spullen, sla ze dan op. Bij opslagthuisbezorgd sla je al spullen op vanaf € 11,25 per week.

Verhuisdozen
Er zijn veel winkels die verhuisdozen verkopen, je vindt ze bij bouwmarken als Gamma maar zelfs bij de Action verkopen ze tegenwoordig verhuisdozen. Ga je zelf verhuizen, dan adviseer ik je om verhuisdozen bij een verhuisbedrijf aan te schaffen. Dit is voordeliger en zeker als je het zelf gaat doen heb je veel minder kans op schade tijdens transport. Wanneer je met de Brabantse Verhuiscentrale gaat verhuizen ontvang je gratis verhuisdozen aan huis geleverd.  Lekker makkelijk dus!

Etiketteren
Als je de dozen zelf gaat inpakken, doe dit dan kamer voor kamer. Zet op elke doos waar deze moet komen staan in je nieuwe huis en doe dit met een afkorting. Bijvoorbeeld, de ouderslaapkamer wordt, OSK, wees hier heel consequent in. Voordat de grote dag begint hang je briefjes in je nieuwe huis op elke kamer met deze zelfde afkorting zodat de verhuizers of je hulp precies weet waar de dozen moeten komen. Schrijf daarnaast kort op wat er in de doos zit. Dezelfde etiketten gebruik je ook voor de meubels zodat iedereen waar wat moet komen te staan.

Hangkleding
Bij  Brabantse Verhuiscentrale, kan je de kleding laten hangen in de kasten. De verhuizers zorgen ervoor dat de kleding in speciale garderobe dozen worden geplaatst en dat de kasten netjes worden gedemonteerd. Kies je ervoor om zelf de verhuizing te doen, gebruik dan grote vuilniszakken die je om een aantal hangertjes heen kan hangen. Zo hoef je niet elke kledingstuk afzonderlijk in de bus te laden en blijft de kleding schoon en stofvrij.

Servies en breekbare spullen inpakken
Je kan speciaal inpakpapier aanschaffen welke geschikt is voor inpakken van verhuisdozen. Deze kun je vinden in onze verhuisshop . Wil je hierop besparen? Gebruik dan liever geen kranten, deze geven namelijk af. Je kan ervoor kiezen om je handdoeken te gebruiken en deze met verpakkingstape dicht te plakken. Zorg er altijd voor dat de borden verticaal staan en vul lege gaten in met proppen inpakpapier of ander zacht materiaal.

Bescherming van meubels
Door het gebruik van beschermfolie zorg je ervoor dat lades in kasten kunnen blijven, kleine spulletjes kunnen dan ook in de lades blijven, dit scheelt een hoop inpakwerk. Dit is te bestellen via deze link.

Zorg ervoor dat je alles voordat je gaat laden hebt gedemonteerd. Gebruik kleine zakjes waar je de schroefjes etc in doet en plak deze op de kast. Weet je niet meer hoe je een kast in elkaar zet? Kijk dan op de site www.handleidingkwijt.com. Hier zal jouw kast vast tussen staan.

Mocht je aan de hand van bovenstaande tips nog hulp nodig hebben, wij zijn altijd bereid het een en ander toe te lichten.

Heel veel succes met de aankomende verhuizing.

088 404 4144